Градският прокурор на София Илияна Кирилова коментира разследването в Агенция Митници

...
Градският прокурор на София Илияна Кирилова коментира разследването в Агенция Митници
Коментари Харесай

Градският прокурор на София за разследването в митниците: Живко Коцев е анонимен свидетел

Градският прокурор на София Илияна Кирилова разяснява следствието в Агенция " Митници " и проблема с някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Живко Коцев е неизвестен очевидец, съобщи основният прокурор на София Илиана Кирилова пред БТВ.

В качеството си на основен секретар предходната сряда Живко Коцев е потърсил по телефона основния прокурор Борислав Сарафов с предложение да окаже подпомагане по следствието за Агенция " Митници ", сподели още Илияна Кирилова.

„ Главният секретар е звънял, на и.ф. основен прокурор в 09:00 часа по приложение сигнал. Не му е вдигнал телефона, той е траял да звъни настоятелно и в 9:03 се е свързал с господин Коцев е изискал незабавна среща с него “, добави Кирилова.

„ На тази среща господин Коцев, сподели че явно има някакъв проблем, че на него му се обадило лице на име Стефан Димитров и го е попитал какво се случва. Каза че познава това лице и че, в случай че може ще помогне с всичко допустимо да бъде оголен този канал “, сподели още градският прокурор.

Тогава в прокуратурата идват и проверяващи от антикорупционната комисия, изяснява Илияна Кирилова. Идва и юрист Илиян Василев по желанието на Коцев.

„ Адвокатът е декларирал на проверяващите, че неговото доверено лице желае да бъде разпитан, да спомага, само че моли неговата идентичност да не бъде разкрита. Някъде към обяд беше, той ме попита може ли да се обади на Калин Стоянов, защото престоят му тук пречи да си извършва отговорностите и някой да го замества. Обади се, бях до него, изиска отпуска да му бъде пусната три дни и дефинира не зная кое лице да извършва функционалностите на основен секретар по време на този отпуск “, изясни Илияна Кирилова.

Кога беше изработен обиск в дома и офиса на Живко Коцев?

Илияна Кирилова: На 3-и вечерта, той сподели че желае да съобщи този часовник, който му е подарен и че би трябвало да си вземе от кабинета персоналната чанта, където е ключът му от вкъщи, с цел да съобщи часовника.

Според прокуратурата в този момент ще се направи разбор на фотосите, които свидетелстват за дълга преписка на лицата от тях.

Кой поставя началото на тази преписка?

Илияна Кирилова: Версията, по която се работи и от прокурорите, и от проверяващите, е че всичко това е било проведено от Николов мисля, че му е семейството, по този начин прочут с прякора Паскал.

Защо тогава минимум 15 години нищо не се чува за него, нищо не се приказва, никой не го проверява, никой не го търси?

Илияна Кирилова: Това мен ме кара да мисля, че този човек е имал чадър.

Къде в схемата е мястото на някогашната директорка на Агенция „ Митници “?

Илияна Кирилова: " Тук поражда следният въпрос - в случай че имаме такива служби, които са знаели, че избрани лица, които се занимават с такова нещо, както беше обявено, че са получени сигнали, по кое време са получени тези сигнали? Защото предходният шеф на Агенция „ Митници “ по мой спомен става консултант на министър Василев. Били ли са тогава тези сигнали, или не са били? Тя не може да сътвори този канал за един месец и това е разумно ".

Всички политически лица от фотосите ще бъдат разпитани. Николина Ангелкова към този момент е дала своите показания. Очаква се това да направи и Бойко Рашков. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР